Vacanta Durres Albania

Dupa indelungi dezbateri in privinta locatiei, ne-am hotarat ca o vacanta este binevenita. Chiar de aproape toata lumea spune ca o vacanta cu un copil mic, nu este vacanta, noi ne-am hotarat sa demonstram contrariul. Si am avut dreptate. Totul tine de buna dispozitia pe care noi am ales sa o avem si astfel, bebelinul nostru a copiat de la noi si s-a simtit foarte bine.

Am citit recomandari peste tot despre locatia aleasa –  Hotel Bel Conti Durres Albania – si am considerat ca balanta este in favoarea postarilor pozitive.

Cu masina si prin aer.

De 2 lucruri nu eram siguri de cum o sa fie: vremea si cum se comporta bebelinul nostru de 10 luni in avion. Spre bucuria noastra amandoua au fost mai mult decat bine. In locul unui zbor cu avionul de aproape 3 ore, am ales un zbor cu escala.

  • Viena Austria – Ljubljana Slovenia (45 min.)
  • Ljubljana Slovenia – Tirana Albania (75 min.)

Si am facut foarte bine, totul s-a sincronizat foarte bine cu programul lui. Primul zbor, scurt si nu a avut timp sa se plictiseasca, in timpul escalei a avut masa, iar in al doilea zbor a dormit ne-intors.

Airport style - Slovenia
Airport style

Am ajuns in Tirana Albania, un aeroport mic, nici nu aveai cum sa te pierzi. Acolo ne-a asteptat un taxi organziat de hotel si in maxim 30 de minute am ajuns la destinatie. Pe drum am avut parte de cateva imagini, care ne-au cam deprimat. Orasul, nu tocmai unul turistic, dar mai mult un loc unde persoanele de etnie roma isi faceau veacul pe unde apucau. Ne-am uitat unul la altul si am ales sa nu ne stricam dispozitia.

Nimeni nu are mai mare nevoie de vacanta decat cel care tocmai a revenit dintr-una. – Elbert Hubbard

Fericire la pachet
Fericire la pachet

Am ajuns la hotel, unde am avut parte de prima impresie rea, care ne-a afectat direct. Lipsa totala de curatenie in camera. In primul rand, pozele de pe site-ul unde am facut rezervarea nu erau tocmai de actualitate, noi alegand o camera cu covorase pe jos, pentru Darius. In schimb am primit o camera unde culoarea parchetului nu se vedea direct din cauza prafului si mizeriei de pe jos. Inca o data am fost prost-dispusi, insa am desfacut bagajele, ne-am odihnit si am coborat sa mancam. Bineinteles am comunicat problema noastra la receptie, iar mizeria a disparut imediat. Intr-un final vacanta noastra a inceput sa fie asa cum trebuia. Plaja aproape, mancare .. se putea un meniu mai bogat in care sa fie inclus si cateva retete locale, dar ce a fost a fost bine, iar personalul de la restaurant si de la terasa a fost foar politicos. Un lucru pe care nu il vom uita nici cum, un loc unde poti spune ca este raiul fructelor bune si proaspete. Bebe parca nu se mai satura de pepene galben, pere dulci si zemoase si mere de iti lasau gura apa.

Fiecare zi a fost speciala pentru ca asa am dorit noi. Bebe s-a simtit perfect, a mancat bine, s-a jucat si chiar a dormit pe plaja. Sedintele de balaceala au fost un real succes, bebe iubind apa, iar colacul lui in forma de catel i-a fost aliat in lupta cu valurile.

Zilele au trecut parca prea repede si a venit vremea sa ne pregatim de plecare. Pentru ca orice vacanta nu se poate termina fara „surprize”, am avut si noi parte de una la final. Plata sejurului via card de debit nu a fost posibila. Nici pana astazi nu ne explicam de ce, dar POS-ul hotelului refuza plata dupa plata. Probabil ca Albania nu avea/are vreun acord de posibilitati de plata prin POS cu Romania. In fine, am scos cash si am platit.

Asa cum se intampla intotdeauna, drumul inapoi este mult mai lung si mai obositor. Din pacate programul lui bebe nu s-a mai sincronizat cu cele 2 zboruri si am ajuns intr-un final acasa, cam obositi.

Acum, tragand linie, cu siguranta vom repeta experienta, cu speranta ca vom alege un loc si mai frumos un #noitrei sa ne simtim si mai bine.

Ce locatie ne recomandati?

Niciodata nu este timpul nepotrivit pentru o vacanta, iar noi suntem dornici sa citim recomandarile voastre. Daca ati fost sau ati auzit despre un loc unde este o locatie perfecta pentru familie, va rugam sa ne lasati intr-un comentariu mai jos.

Ce urmarim?

  • Un loc linistit
  • Locuri de joaca pentru copii
  • Obiective turistice prin apropiere
  • Fiind pasionati de plimbari, poate si posibilitati de plimbari pe inserate sau dupa-amiaza.

Va dorim cat mai multe vacante placute.

Comentarii
Incarcare...