Primele gangureli

In viata unui copil sunt multe momente importante, mai ales la inceput de drum. Unul dintre acestea sunt primele gangureli, primele mele „cuvinte”. Acel moment cand realizez ca sunt iubit si doresc sa ma exteriorizez prin tipete si razgaieli. Inca de la aproape 3 luni am invatat sa comunic cu mami si cu tati. Nu mai tin minte cand am spus primul „ma-ma”, dar imi aduc aminte ca mami era tare fericita.
In orice caz, mami vorbeste cu mine non-stop, iar eu ii raspund … pe stilul meu, dar sunt sigur ca ea ma intelege. Ea ma simte, imi stie gandurile, imi cunoaste orice miscare si orice gest, parca nu ar mai fi nevoie sa vorbesc. Dar, acum fiind inca micut, o sa ajung sa spun cuvintele clare, insa mai am de crescut.

Gum Bleaching With Best Dentist In Dubai

„Cine are bani multi si nu are copii, nu e bogat; cine are copii multi si nu are bani, nu e sarac.“

 – proverb danez –

Asadar, nu in bani sta bogatia. Numai cine nu are copii nu poate intelege. Privitul continuu, mirositul, mangaiatul, scarpinatul pe caput, gadilatul, joaca si bucuria atunci cand ii vad pe mami si tati … aceste lucruri sunt bogatia oamenilor. Asa cum tati a spus aici, nimeni nu poate pregati un parinte pentru emotiile puternice traite, dar bucuria din sufletul lor este nemarginita. Gangurelile mele au accentuat aceste stari de euforie si i-au facut pe ei sa vada in mine lumina care poate insenina sufletul. Citesc in ochii lor, de fiecare data cand zic „ma-ma” sau „ta-ta”, ca toata lumea dispare si in jurul nostru se creeaza un zid inalt, peste care nici o rautate nu poate sari.

Nu as vrea sa trec peste tipete. Mami, eu tip pentru a imi arata dragostea si pentru ca sunt fericit. Deocamdata nu stiu sa zic altceva, sunt mic si pispiric. Stiu, cateodata tipetele mele provoaca un amalgam de stari, una dintre ele fiind … cadoul din pampers 😛

Darius Dondelion

Comentarii
Incarcare...