Prajitura cu mere si mascarpone

0
120

O reteta de prajitura aromata, pufoasa si care se combina perfect cu o cana de ceai.

Salutare,

Astazi in timp ce ii pregateam micul dejun lui Darius m-a dus gandul ca, puiul de Om si-a format deja preferintele lui alimentare. Cum nu ii place ceva, da categoric din cap si manute in semn de „nu, nu, nu” si nu deschide gurita.
Spre exemplu, de cand am inceput diversificarea, merele nu s-au bucurat niciodata de succes la el. Nici fierte la abur, nici coapte si nici in stare cruda. Cred ca m-a mostenit pe mine aici. Eu le ador doar in strudele, briose cu mar, placinta sau coapte cu dulceata si nuca. La noi in familie rontaie mere doar tati, de aceea ii strecor mereu cate un mar in geanta de serviciu, pe langa pachetelul zilnic.
Asadar, azi Darius va savura o banana coapta bine bine, iar merele lui vor deveni ceva bunisor si caloriinic pentru tati si mami 😉
Mai jos aveti reteta de prajitura cu mere, aromata, pufoasa si care se combina perfect cu o cana de ceai sau ciocolata calda.

Ingrediente

  • Faina – 250 gr.;
  • Mascarpone – 250 gr.;
  • Zahar – 180 gr.;
  • Oua – 4 medii;
  • Praf de copt – 1 plic;
  • Mere – 3 medii (eu am avut Golden);
  • Scortisoara sau esenta de vanilie – 1 sau 2 lingurite;
  • Sare – un varf de cutit.

Mod de preparare

1Pentru inceput spalam merele si le curatam de coaja. Eu recomand sa folosim mere Golden pentru ca sunt dulci si nu foarte zemoase si se vor inmuia atat cat trebuie in interiorul prajiturii si nu vor lasa zeama. Stropim merele cu putin suc de lamaie (n.a. asa nu se vor oxida si isi vor pastra culoarea initiala).

2In continuare punem ouale intr-un bol uscat, adaugam zaharul si un varf de cutit de sare si amestecam cu mixerul pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin spumoase si deschise la culoare.

3Intr-un alt bol amestecam mascarpone cu 2-3 linguri din compozitia de oua, pentru a o dilua putin. Apoi adaugam si restul de mascarpone peste compozitia de oua si amestecam usor cu un tel cu miscari de sus in jos.

4Amestecam faina cu praful de copt si/sau scortiosara si il punem peste compozitia preparata, amestecand bine pentru a le incorpora. Din merele curatate doua mere le taiem cuburi si unul il taiem felii. Punem cuburile de mere in compozitia preparata si le amestecam cu o lingura.

5Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de cca 24 cm si adaugam compozitia preparata apoi o decoram cu feliile de mere ramase. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 °C si tinem 35 – 45 minute. Facem testul scobitorii pentru a verifica daca desertul este copt. Timpul de coacere al prajiturii poate varia usor in functie de cuptorul vostru.

6Cand e gata, stingem cuptorul si lasam prajitura sa se raceasca pe blatul de lucru. Mai apoi scoatem cu grija prajitura din tava si o pudram cu zahar vanilat.

P.S. eu am avut si putina ciocolata de decor si am „aruncat” peste compozitie inainte de coacere.

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here