Budinca de gris cu mar

0
128
Se serveste cu pofta, voie buna si praf de zambete dupa gust !

Salutare,

Astazi vreau sa va prezint o reteta rapida, cu putine ingrediente si, cel mai important, babyfriendly, pentru un baietel atomic de 11 luni, care trebuie surprins mereu cu ceva nou in materie culinara. Iar de cand Darius este in plina eruptie dentara, pereferintele lui s-au schimbat radical de la o zi la alta: azi ar manca numai cereale si fructe si maine numai preparate care nu sunt dulci de loc, preferatul lui ramanand mixul dintre cartofi nature cu unt si rozmarin (o sa fac o postare aparte despre acest fel de mancare) si carnita de pui, cu putina branza de casa. Ramane insa mereu incantat de micile gustari dintre mese, care constau din paine cu unt sau simpla, dar de cele mai multe ori, din briose cu fructe, chec cu banana sau budinci variate.
Astazi am experimentat, din nou, o varianta „la ochi” de budinca de gris cu mar. Cum dimineata Darius abunda de energie, gatitul meu este unul pe repede inainte, cu o mana pe tel si castron si alta dupa lucrurile de care se agata nazdravanul. I-am dat micului explorator in mana o paleta mov de silicon si o pensula si asa am avut sau am crezut ca o sa am parte de 10 minute de respiro, ca sa pot duce la bun sfarsit budinca pentru el.
Pana la urma, experimentul culinar mi-a reusit, sta acum cuminte pe blat sa se raceasca si asteapta sa fie savurat de bebelinul Darius, care isi incarca bateriile, fiind la ora de somn.
Spor la gatit si pofta buna va dorim noi, Darius Mihai si mami 😉

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline (sau simplu)
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 3-4 linguri pline cu gris
  • 4 linguri de mar ras
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • putin coaja de lamaie
  • 1 lingura de zahar brun (este optional, daca gatiti pentru voi sau copii mai mari de 1 an)
  • 5 boabe de structuri (sau orice alt fruct, optional)

Mod de preparare

1In ordine, batem bine de tot oul, adaugam zaharul (optional), apoi uleiul, amestecam bine, apoi smantana, grisul, praful de copt, coaja de lamaie si marul. Dupa fiecare, amestecam bine, aluatul trebuie sa fie mai lichid, sa curga usor.

2Lasam aluatul, „sa se ingroase” si taiem boabele de struguri in bucatele potrivite (Putem adauga bucati de prune, capsuni, portocala sau para). Turnam compozitia de aluat, care s-a ingrosat intre timp, intr-o forma de silicon. Eu am folosit una cu capacitate de 0,5L/17oz de la Ikea (Prefer formele de silicon, asa nu ma complic sa decupez hartie de copt sau/si sa ung si tapetez forma).

3Aranjam bucatelele de struguri peste compozitie si lasam compozitia sa se aseze in forma. In cuptorul preincalzit, introducem budinca pentru aproximativ 30 minute, la 200° (Eu am folosit un cuptor electric. Temperatura poate varia de la un cuptor la altul, atat si timpii de coacere).

4Scoatem budinca din cuptor si o ornam cu fulgi de cocos sau zahar pudra, dupa preferinte

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here